CENE KOJE SU NAVEDENE U EVRIMA PLAĆAJU SE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE. U SVE NAVEDENE CENE NIJE URAČUNAT PDV 20%. CENOVNIK VAŽI OD 01.11.2023. GODINE.

CENOVNIK REKLAMIRANJA U ČASOPISU

Navedene cene su za jedno izdanje časopisa.

KORICE ČASOPISA (ISKLJUČIVO CELA STRANA)

 • NASLOVNA STRANA (K1) - 600 evra
 • PRVA STRANA (K2) - 460 evra
 • PRETPOSLEDNJA (K3) - 320 evra
 • POSLEDNJA STRANA (K4) - 460 evra

UNUTRAŠNJE STRANE

 • PRVA UNUTRAŠNJA STRANA POSLE KORICA (Isključivo cela strana) - 460 evra
 • DUPLERICA - 460 evra
 • SPONZOR RUBRIKE - 420 evra
 • CELA STRANA ČASOPISA  - 240 evra
 • POLA STRANE ČASOPISA   - 180 evra *
 • ČETVRTINA STRANE ČASOPISA - 120 evra *

* POLOVINU i ČETVRTINU strane časopisa moguće je zakupiti za reklamu isključivo na unutrašnjim stranama časopisa i to ne računajući  PRVU STRANU POSLE KORICA i DUPLERICU.

GRATISI #NACUKARICI

SVI KLIJENTI koji se reklamiraju u časopisu dobijaju  BESPLATNO reklamu na portalu i na našim društvenim mrežama facebook i instagram. Reklama je identična onoj u novinama i na portalu se nalazi do izlaska sledećeg broja časopisa, a na društvenim mrežama je u vidu jedne objave.

Priprema za štampu za reklamu u časopisu je BESPLATNA. Klijent može dobiti jednu pripremu za štampu besplatno na osnovu smernica koje dostavi u pisanoj formi na e-mail. Ukoliko klijent želi više priprema i da izabere jednu, priprema se naplaćuje 2.400 rsd + PDV  svaki započeti sat rada.

Uz pretplata  na TRI i više izdanja BESPLATNA "KOMPLETNA" PREZENTACIJA NA PORTALU koja sadrži opis preduzeća, galeriju do 12 slika, mapu, kontakt podatke i linkove ka sajtu i društvenim mrežama.

CENOVNIK REKLAMIRANJA NA PORTALU

 • REKLAMA NA PORTALU  - 7.300,00 rsd

Reklama na portalu se ugovara isključivo na godišnjem nivou i obuhvata baner na naslovnoj strani portala na čiji se "klik" otvara prezentacija koja sadrži opis preduzeća, galeriju do 12 slika, kontakt podatke i linkove ka društvenim mrežama i sajtu preduzeća, mapu lokacije preduzeća.

Pozicija reklamnog banera na portalu je podešena da se pomera svaki put kada se učita stranica (tako da će klijent jedanput biti prvi, pa drugi, treći.... poslednji) kako bi svi imali ravnopravne uslove reklamiranja na stranici, a ne da neko stalno bude na vrhu stranice a neko na dnu stranice.

Klijenti koji se reklamiraju na portalu dobijaju BESPLATNO: ažuriranje podataka jednom mesečno, kao i jedno fotografisanje proizvoda/preduzeća/usluge na teritoriji gradske zone Beograda (ukoliko se radi o prigradskoj zoni, naplaćuju se putni troškovi).

PRIJATELJI PROJEKTA

U cilju održanja časopisa na tržištu kao i poboljšanja samog kvaliteta časopisa sa povećanjem tiraža i broja nekomercijalnih strana (što ga čini privlačnijim za čitaoce i efikasnijim za reklamiranje privrednika), pokrenuli smo i vid saradnje nazvan PRIJATELJI PROJEKTA za sve zainteresovane koji žele da nas podrže. Saradnja se pravi na godišnjem nivou i ogleda se u finansiskoj, tehničkoj ili marketinškoj podršci u cilju razvoja projekta “Pronađite na Čukarici”, a za koju za uzvrat (shodno podršci koja je uložena u naš projekat) mi obezbeđujemo poseban marketinški paket u svrhu unapređenja, proširenja i poboljšanja poslovanja našeg PRIJATELJA PROJEKTA. Zbog prethodno navedenih uslova ne postoji fiksna cena marketinških usuga već se formira na upit, na osnovu potrebe PRIJATELJA PROJEKTA.

VEČE PRIVREDNIKA #NACUKARICI

Povodom ove manifestacije u prilici smo da vam ponudimo marketinške pakete:

- PROMO PAKET
- PRIJATELJ MANIFESTACIJE (sponzor)
- ZLATNI PRIJATELJ MANIFESTACIJE (generalni sponzor)

Cene navedenih reklamnih paketa su na upit.

U okviru navedenih paketa možete postaviti promo pult i roll-up baner u delu predviđenom za promocije, dovesti hostese, predstaviti se flajerima, brošurama ili pak nekim drugim promo materijalom koji posedujete, podeliti nagrade u okviru nagradne igre za prisutne goste, a sve u interesu što bolje promocije vašeg brenda prilikom ove izuzetne prilike gde će prisustvovati veliki broj privrednika.

SPONZORI će pored navedene promocije, dobiti prostor za  logo na promo zidu koji će biti u fokusu medija, fotografa i svih prisutnih gostiju, sa napomenom da će GENERALNI SPONZOR proslave biti vidnije istaknut u odnosu na ostale sponzore.

SPONZORI dobijaju i besplatnu reklamu u sledećem broju časopisa “Pronađite na Čukarici” u odeljku koji je posvećen ovoj manifestaciji (sponzor – jedna cela unutrašnja strana novina, generalni sponzor - predstavljanje firme na prve dve strane časopisa u vidu intervjua/reportaže + još jedna cela unutrašnja strana časopisa  u vidu reklame). Pored reklame u časopisu marketinški paket bi obuhvatio i reklamu na sajtu NaCukarici.rs kao i na svim našim društvenim mrežama koje imaju veliki broj aktivnih pratilaca iz Beograda.

SPONZORIMA će u okviru programa biti dodeljena plaketa i zahvalnica kao strateškom partneru za podršku i razvoja projekta “VEČE PRIVREDNIKA #NACUKARICI” sa mogućnošću da se putem voditelja ili lično predstave prisutnim gostima (uz naglašenu napomenu da ste sponzor ili generalni sponzor manifestacije).

* Ukoliko želite da prisustvujeta kao gost na manifestaciji, a ni na jedan način ne sarađujete sa nama na projektu "PRONAĐITE NA ČUKARICI" , možete to učiniti uplatom kotizacije koja važi za dve osobe i iznosi 12.000 rsd + pdv, sa napomenom da reklamiranje na manifestaciji u tom slučaju nije dozvoljeno. Reklamiranje na manifestacije je dozvoljeno isključivo onima koji su uplatili neki od ponuđenih rmarketinških  paketa. Uplatu kotizacije može izvršiti isključivo pravno lice po izdatom predračunu.

OPŠTA PRAVILA

 1. Plaćanje se vrši avansno 100% u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
 2. U navedene cene nije uračunat PDV 20%.
 3. Pravo na reklamu imaju isključivo privredni subjekti registrovani u APR koji reklamiraju svoju delatnost ili uslugu.
 4. Ukoliko klijent lično zahteva da ne želi  reklamu nakon uplate avansa, reklama neće biti objavljena i u tom slučaju novac se ne vraća.
 5. Klijent sam snosi odgovornost za sadržaj reklamne poruke.
 6. Klijent je u obavezi da dostavi materijal potreban za izradu reklame (tekstovi, slike, kontakt podaci idr.) u elektronskoj formi na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. u roku od 7 dana od dana uplate avansa , dok se Pronađite na Čukarici doo Beograd obavezuje da izradi prezentaciju u roku od 7 dana od uplate da izradi reklamu.
 7. Pozicija reklame na portalu je podešena da se pomera svaki put kada se učita stranica (tako da će klijent jedanput biti prvi, pa drugi, treći.... poslednji) iz razloga da bi svi imali ravnopravne uslove reklamiranja na stranici, a ne da neko stalno bude na vrhu stranice a neko na dnu stranice.
 8. U kategoriji "prijatelji sajta" su preduzeća i ustanove koja su na neki od nama poznatih načina doprinela razvoju samog projekta i mogu biti i Van teritorije opštine Čukarica
 9. PRONAĐITE NA ČUKARICI DOO BEOGRAD zadržava pravo da naplati nižu cenu od navedene u cenovniku ili da besplatno objavi članak i reklamu u časopisu “Pronađite na Čukarici” kao i baner ili reklamu na portalu www.NaCukarici.rs
 10. Klijentima koji sarađuju sa nama možemo ponuditi i uslugu štampe kod naših višegodišnjih saradnika po njihovim aktuelnim uslovima i cenama, sa napomenom da ukoliko mi radimo pripremu za štampu cena za započeti sat rada iznosi 2.400,00 rsd + PDV. Pripremu za štampu dobijate u vlasništvo u "otključanoj" t.j radnoj verziji kako bi je mogli drugi put prepraviti.