Centar za obuku "Intico"

 

OBUKE ZA PROFESIONALNE VOZAČE - CPC

Ovlašćeni Centar za obuku INTICO organizuje obuke za profesionalne vozače:

PERIODIČNE obuke vozača (za obnovu/održavanje licence vozača, odnosno za sticanje periodičnog CPC-a)

OSNOVNE obuke vozača (za sticanje licence vozača, odnosno za sticanje početnog CPC-a)

Centar za obuku INTICO od 2014. godine organizuje i sprovodi obuke vozača.

Obuke sprovode licencirani predavači i instruktori koji poseduju višegodišnje iskustvo u međunarodnom i domaćem transportu tereta i putnika, kao i u realizaciji obuka vozača.

Obuke se sprovode radnim danima i vikendom u Centru za obuku INTICO, Vojvode Stepe 414 a, Beograd - Voždovac (Poslovna zgrada Velefarm-a).

Za obuke se možete prijaviti telefonom na brojeve 060 30 60 320 i 060 30 60 315 ili putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

ZAŠTO JE BITNO DA VOZAČI POHAĐAJU PERIODIČNU OBUKU?

Periodična obuka je namenjena vozačima koji poseduju Kvalifikacionu karticu.

Na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, član 203, privredno društvo, drugo pravno lice i preduzetnik dužni su da obezbede da poslove vozača obavljaju vozači koji poseduju Kvalifikacionu karticu.

Od momenta izdavanja Kvalifikacione kartice vozača (čiji je rok važenja 5 godina), počinje da se računa petogodišnji period za realizaciju periodičnih obuka. To znači da je vozač u obavezi da pohađa 5 periodičnih obuka u toku 5 godina važenja kartice, kako bi karticu obnovio nakon njenog isteka.

Periodična obuka se sastoji od obaveznih seminara (obuka) u trajanju od najmanje 35 časova u periodu od 5 godina. Jedan seminar (obuka) traje 1 dan, a podrazumeva 7 časova obuke.

U toku jedne kalendarske godine vozač može da pohađa najvi{e 2 periodične obuke.

 Vozač koji u periodu od 5 godina ne bude pohađao 5 periodičnih obuka, ne stiče uslov za produženje važenja Kvalifikacione kartice.

KOME JE POTREBNA OSNOVNA OBUKA?

Svi vozači koji nakon 30.12.2019. godine polože ispit za upravljanje vozilima kategorije C, C1, D, D1, CE, C1E, DE ili D1E moraju da završe osnovnu obuku i da polože stručni ispit da bi se bavili poslom profesionalnog vozača.

Osnovna obuka može da bude:

Osnovna ubrzana obuka od 140 nastavnih časova (vozači koji imaju najmanje trogodišnje srednje obrazovanje)

• Osnovna obuka od 280 nastavnih časova (vozači koji nemaju najmanje trogodišnje srednje obrazovanje)

INTICO

Intico pruža usluge konsaltinga i izrade projekata iz oblasti transporta ili drugih oblasti koje su direktno ili indirektno povezane sa transportom. Intico okuplja tim stručnjaka koji profesionalnim i kreativnim pristupom pruža usluge svojim klijentima u rešavanju njihovih problema nudeći rešenja koja su usklađena sa strateškim ciljevima njihovih organizacija. Znanja i iskustvo našeg tima i saradnika garantuju realizaciju praktičnih i održivih rešenja.

U okviru svog rada Intico organizuje i realizuje obuke, seminare, konferencije i kongrese od značaja za usavršavanje stručnjaka iz oblasti transporta i logistike o vremenu vožnje i odmora vozača, korišćenju digitalnih i analognih tahografa, upravljanju troškovima u transportu, upravljanju voznim parkovima, osiguranju u voznim parkovima, nabavkama proizvoda i usluga u transportu, povećanju ekonomičnosti vožnje vozača.

Usluge:

KONFERENCIJA "KA ODRŽIVOM TRANSPORTU 2021"

IZVRŠNI ORGANIZATOR: INTICO

U organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike Transportlog održana je sedma regionalna Konferencija Ka održivom transportu 2021, u Hotelu Mona na Zlatiboru, 04. i 05. novembra 2021. godine.
Na Konferenciji su predstavljene aktuelne teme iz oblasti drumskog transporta, diskutovano je o izazovima pred kojima se transport nalazi i dati su odgovori na pitanja učesnika Konferencije.
Sve prisutne učesnike kroz uvodnu reč je pozdravila Jelena Trifunović, Generalni sekretar Asocijacije TransportLog.
Učesnicima Konferencije se zatim obratio Dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Bojović istakavši ulogu i značaj Saobraćajnog fakulteta u obrazovanju kadrova za transport.
Potom je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić predstavio značaj obuka za profesionalne vozače, kao i predostojeće izmene propisa koji uređuju korišćenje tahografa.
Konferenciju je otvorio Predsednik Upravnog odbora Asocijacije Transportlog prof. dr Aleksandar Manojlović, sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, predstavljanjem programa ovog dvodnevnog događaja. Istakao je da događaju prisustvuju učesnici iz zemalja regiona, nakon čega je svim učesnicima poželeo srećan i uspešan rad na Konferenciji.
Program Konferencije se sastojao od više tematskih celina u okviru kojih je predstavljeno trinaest tema. Specifičnost Konferencije Ka održivom transportu je, između ostalog, uspostavljanje otvorene diskusije nakon svake izložene teme. Tokom diskusija iznosila su se mišljenja i stavovi na izazove pred kojima se nalazi drumski transport, postavljala su se pitanja i pružali relevantni odgovori.
Organizatori su se zahvalili svim sponzorima i partnerima koji su podržali Konferenciju, učesnicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske, predavačima koji su dali poseban duh i svi zajedno doprineli da Konferencija Ka održivom transportu 2021 bude još jedan u nizu značajnih događaja iz ove struke.

Ka odrzivom transportu (1).jpg Ka odrzivom transportu (2).jpg Ka odrzivom transportu (3).jpg Ka odrzivom transportu (4).jpg Ka odrzivom transportu (5).jpg Ka odrzivom transportu (6).jpg Ka odrzivom transportu (7).jpg Ka odrzivom transportu (8).jpg Ka odrzivom transportu (9).jpg Ka odrzivom transportu (9)a.jpg Ka odrzivom transportu (9)b.jpg Ka odrzivom transportu (9)c.jpg Ka odrzivom transportu (9)d.jpg Ka odrzivom transportu (9)e.jpg Ka odrzivom transportu (9)f.jpg Ka odrzivom transportu (9)g.jpg

KONTAKT

INTICO D.O.O.

Jove Ilića 65/14
11010 Beograd
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Centar za obuku INTICO

Vojvode Stepe 414a
Beograd, Voždovac
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

060 30 60 315
060 30 60 320

NAJNOVIJI BROJ ČASOPISA

VEČE PRIVREDNIKA #NACUKARICI

SA OPŠTINOM NA TI #NACUKARICI

NAŠI PRIJATELJI

IZMEĐU DVA BROJA #NACUKARICI

VAŽNI TELEFONI #NACUKARICI